Για μια Πεμπτη

Δεν είμαι δημοσιογράφος. Αυτό το άρθρο δεν είναι δημοσιογραφικό. Είναι ενός μαθητή, μέλους του πανεκπαιδευτικού κινήματος. Την Πέμπτη που μας πέρασε συμμετείχα και εγώ στην πενελλαδική πορεία-τράυμα για τις συνειδήσεις όλων μας. Ήταν πιστεύω κάτι που λίγοι από μας έχουμε ζήσει. Πολλοί παλιότεροι είπαν πως ήταν μια διαδήλωση σαν αυτή του 91, σα αυτή του 73. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε δει παιδιά στο δρόμο πεταμένα, να ποδοπατούντε, και κανείς να μην υπάρχει ή να μην μπορεί να τα βοηθήσει. Δεν ξέρω ποιος από σας συμμερίζεται αυτή τη κατάσταση. Νοιώθω ευθύνη που δεν μπόρεσα να βοηθήσω τους συναγωνιστές μου. Νοιώθω ευθύνη που δεν κατάφερα να πείσω ούτε τον μεν να πετάξει την έτρα, ούτε τον δε να χτυπήσει με το γκλοπ, την παγκόσμια μέρα της γυναίκας, μία κοπέλα πρωτοετή στο κεφάλι. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Αυτή είναι που δεν λένε στις ειδήσεις, μόο δείχνουνε, και δυστηχώς δείχνουνε μόνο την πέτρα.
Σε μία πορεία 35 τουλάχιστον χιλιάδων ατόμων στην οποία συμμετείχαν και παιδεία 17 χρονών, μαθητές και μαθήτριες. Σ' αυτήν τη πορεία συμμετείχα. Η πορεία δεν ήταν αλπά κύριοι δημοσιογράφοι μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Η πορεία αυτή ξεκίνησε στις 3 η ώρα από τα Προπύλαια και κατέληξε στο ίδιο σημείο στις 8 το βράδυ. Είναι θεωρώ ντροπή να δείχνετε μόνο τα επεισόδια. Είναι θεωρώ ντροπή η δήλωση της αστυνομίας να γίνεται θεματική περίοδος του λόγου των καναλιών σας. Όσο γι' αυτά που κατηγορήθηκε το πανεκπαιδευτικό μέτωπο θα πω μόνο τα εξής:

Πάνω στον άγνωστο στρατιώτη
εκεί που μέχρι σήμερα
οι βουλευτές περνούσαν
σήμερα πέρασαν παιδιά
δεκαεπτά χρονών και πέρα
πέρασαν νέοι με όνειρα

Πάνω στον άγνωστο στρατιώτη
εκεί που μέχρι σήμερα
κανείς δεν περπατούσε
σήμερα χτύπησαν παιδιά
με γκλοπς και δακρυγόνα
χτύπησαν εικοσιδυό χρονώ παιδιά

Πάνω στον άγνωστο στρατιώτη
εκεί που μέχρι σήμερα
τσολιάδες το φυλούσαν
σήμερα νέοι το φύλαξαν
αυτό και την παιδεία
και τους κατατροπώσανε

Πάνω στον άγνωστο στρατιώτη
κίτρινη σκόνη ξάπλωσε
και αίματα παιδιών
σήμερα την δημοκρατία σας
κανείς δεν την πιστεύει
χτυπήσατε στον άγνωστο στρατιώτη

Είμαστε και μεις άγνωστοι. Είμαστε άγνωστοι σε σας. Είμαστε παιδιά χώρις όνομα που για την παιδεία παλεύουμε. Το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και τιμήσαμε και προστατέψαμε. Είμαστε πολεμιστές και μεις για μιαν αξιοπρέπεια, για μια παιδεία. Και δεν μας πιστεύεις Έλληνα. Δεν θες να μας πιστέψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: